От туристическото министерство очакват ръст от 5% на зимните туристи. Новост ще бъде денонощния телефон за сигнали и нередности. Предстои и публикуването на интерактивна карта на ски пистите в курортите, която показва различните им степени на трудност.

„Както за плажовете, така и за ски пистите, ни ще направим интерактивна карта, която ще бъде на нашия сайт, защото различните писти са с различен цвят и така хората ще могат да се ориентират”, заяви в Пловдив министър Николина Ангелкова.

„Хубавото е, че се въвеждат унифицирани критерии за всички писти и ще е трудно туристите да бъдат изненадани от нещо непредвидено”, каза от своя страна председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Масови проверки в хотели и заведения в цялата страна извършват инспектори на Комисията за защита на потребителите и експерти от Министерство на туризма.

До момента са проверени над 550 обекта. Започват мащабни проверки в зимните ни курорти. Инспекторите ще следят за качеството на предлаганите услуги и дали те съответстват на това, което крайният потребител получава.

Хотелите-нарушители ще се разделят с броя на звездите си.