За промяна на текста в обвинителния акт на 18-годишния Никола Райчев, който според обвинението ще изтърпи наказание до 20 години затвор, настояха участниците в мирното шествие в памет на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков, предаде "24 часа".

Хората настояха Райчев да бъде подведен под отговорност по друг член от Наказателния кодекс, който предвижда доживотна присъда за обвиняемия. Шествието тръгна от дома на момчето до църквата „Успение на Света Богородица“, премина по централните градски улици, покрай общината, пред съдебната палата в Пазарджик и сградата на Областната дирекция на МВР на площад „Съединение“. В него се включиха родителите на Ангел- Недялко и Михаела и сестра му Денислава, бивши съученици, приятели, познати и роднини на Ангел. Участниците носеха фенери и настояха за справедливо наказание на извършителя, причинил с нож смъртта на 21-годишното момче.

Трагедията стана на 28 септември на ул.“Панайот Волов“ в кв.“Запад“ в града, когато 18-годишният бивш възпитаник на Професионалната гимназия по механо и електротехника Никола Райчев пресрещна Ангел Здравков и 23-годишната Дарина Бързакова. Нищо неподозиращият Ангел бе намушкан два пъти от Никола с нож и издъхна от кръвозагуба в линейката на път за местната болница. В памет на Ангел продължава благотворителна акция по кръводаряване, която се провежда в областната държавна болница в Пазарджик. Досега в нея се включиха над 20 души и с тяхното кръводаряване се помага на много хора, които спешно се нуждаят от кръвопреливане. Акцията продължава до 10 ноември.

След убийството в Пазарджик: 18-годишният Никола отказа да жали ареста си, остава зад решеткитеДелото беше насрочено за разглеждане в Пловдивския апелативен съд, но молба така и не постъпи