Коте попадна в кризисна ситуацията, след като се покатери на 10-метрово дърво в пловдивския квартал "Гагарин" днес на обяд. Животинчето стигнало почти до най-горните тънки клонки и ужасено започнало да вие, защото осъзнало, че път назад няма. 

Бедстващата котката обаче изкарала уникален късмет, тъй като магазинерка от отсрещния магазин забелязала драмата и веднага се обадила на нейна приятелка с опит в спасителните акции и домашните любимци. Тя от своя страна бързо използвала най-мощния инструмент на 21 век - социалните мрежи, където благодарение на множество хора, успяла да стигне до решение - викане на автовишка. 

"Бяхме много, много притеснени, защото котето се беше паникьосало и можеше да падне във всяка секунда", разказват Таня и Елена - две от жените, приели спасяването на котката за мисия. 

В крайна сметка благодетелките намерили човек с вишка, който да дойде в близкия час, приготвили одеяла и гледали със затаен дъх сублимния момент на спасителната акция. Как протича тя вижте във видеото! Ние само ще издадем, че вишката не успява да дотигне височината, но отрязват клон, под който обезопасяват - вариант "Б" обаче се оказва излишен и котето слиза по клона. 

Операцията не само завършва с щастлив край, но и мъжът с вишката отказва всякакво заплащане. На стресираното коте веднага била дадена храна, а то се отърсило от първоначалния шок и се заело с почерпката. 

Сега жените търсят дом на спасеното коте, което се оказало много социално. Според тях то е домашно, но ако никой не си го познае, те ще търсят ново семейство за постоянно настаняване.

Тази история показва силата на пловдивчани, които се обединяват и побеждават със силата на своите убеждения, на цената на личния си ентусиазъм и време. Жените твърдят, че са се обадили на 112, на ОП "Паркове и градини" и на Пожарната, но отвсякъде им обяснили, че не могат да помогнат и че е твърде високо. На фона на това мъжът с вишката не само откликнал, но и спасил животинчето благотворително.

Екипът на TrafficNews.bg поздравява всички участници за успешната мисия, съпричастността и сърцатостта, която ги е довела до нейното случване. Браво!