Мама с прасенца се скитат немили-недраги до Новата сграда на Пловдивския университет и... си търсят храница. Животинчетата очевидно са много гладни, защото сериозно са се задълбочили да си намерят нещо за хапване под малкото останал снежец. Около тях няма никого - вероятно прасенцата са избягали от горчивия си живот в близката Шекер махала, подозират студенти, които ни изпратиха видеото и снимките.

Докато мръснорозовите животинки, станали вегани по принуда, се опитват да изровят нещо от земята, студенти им се точат, направо си ги представят в чиния. Но понеже освен шегобийци се оказаха и милозливи, после размислиха: "Вероятно са били отглеждани в непрасешки условия, предлагам да ги даваме за осиновяване", пошегува се един от тях. 

Това, което прочетохте току-що, е веселата версия за "разходката" на прасетата. Но има и една друга - доста по-зловеща. Усъмнихме се в нея, защото вече сме преживявали този истински кошмар,  чийто сюжет би ужасил дори и холивудските сценаристи на хорър филми. Преди време ви разказахме как психично болен мъж коли бездомни кучета и след това храни прасетата си с тях.  В двора на къщата, в която са извършвани зверствата навсякъде са разхвърляни трупове на животни.  

Мъжът, който отглежда прасетата до Пловдивския университет, е на видима възраст около 40 години. Той имал психично заболяване, а според роми, които живеят в близост, е бивш ветеринар. Вехтошарят обикалял града и събирал бездомни кучета. Освен с кучета, той е хранил прасетата и с други умрели прасета.

Природозащитници, сред които и англичанката Мишел Колиндж, се натъкнали случайно на потресаващата гледка. От инвентара в двора се вижда как психаря убива кучета, разчленява телата им, дере кожите им и хвърля вътрешности и кокали из целия двор, където живеят и прасетата му.

Дали тази майка и прасенцата й не са избягали от такава злощастна съдба?...


TrafficNews.bg