Заради влошаване на метеорологичните условия и аварирала парна инсталация, разпускат за два дни учениците от училище „Петко Рачов Славейков“ - с. Средногорци. Заповедта е на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов.

За не учебни дни са обявени 10 и 11 януари. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 14 януари /понеделник/, като до тогава ще се осигурят нормални условия за провеждане на учебния процес, категорични са от община Мадан. Проблеми с други учебни заведения на този етап няма. Във въпросното школо учат 74 деца от 1 до 8 клас, предаде Дарик. 

През нощта е нямало сериозни инциденти в смолянско, като аварирал трафопост в Пампорово е създал проблеми с електрическото захранване в курорта, както и в Смолян, но проблемът е решен.Няма населени места в региона без електричество. Снежната покрива, която е натрупана през последните часове е от 10 до 25 см.

Забранено е движението на товарните автомобили над 12 т без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Печинско", Батак - Доспат и Девин - Михалково. Отпадат ограниченията за движение на всички моторни превозни средства с вериги на територията на Смолянска област, като обаче се запазват ограниченията за товарните автомобили.