Днес Окръжният съд е освободил под гаранция 23 - годишният Румен Александров - Каспър, който уби свой съсед в квартал "Столипиново", научи TrafficNews. Трагедията се разигра в събота на ул. "Батак". Александров посегнал на съседа си Митко Иванов/26/ заради своя любовница. Каспър е женен, но от доста време имал паралелна връзка с млада жена от дюнера, в който преди време работел. Митко Иванов живеел и работел в чужбина, преди дни си дошъл за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании. До ушите на на Александров стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал. Словесната разправия преминала във физически сблъсък, Каспър извадил нож и намушкал конкурента си. Митко издъхнал преди линейката да дойде. 

24-годишният убиец се опитал да избяга, но полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

Решението на съда е доста изненадващо предвид тежкото престъпление. Александров е освободен срещу 5 000 лева гаранция. Не е ясно и как ще реагират близките на убития Митко, които оше в деня на убийството искаха отмъщение. През последните дни в махалата имаше засилено полицейско присъствие, за да не се стигне до ексцесии. 

Съдията се е мотивирал с факта, че убитият Митко е проявил агресия и нападателят също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той е настанен в болница и днес за делото е бил докаран с линейка, а след това върнат обратно в болничното заведение. 

При евентуално обжалване от страна на прокуратурата, Апелативен съд ще гледа мярката на Александров в последния ден от годината.