Апелативен съд Пловдив остави в ареста сочения за убиец на 84- годишната Дияна Андонова, Васил Петров. Глухонемият мъж за втори път днес се изправи пред магистратите с искане да му бъде променена мярката "задържане под стража". Това искане остана неуважено. 

Според адвокатката му Елена Матева, мъжът не разбира за какво се случва и защо е в ареста. Според нея той не е извършил тези престъпления. В тази връзка тя поиска да бъде назначена комплекса медицинска експертиза, която да докаже дали обвиняемият има психически отклонения. Съдът обаче отхвърли и това искане.

Матева смята, че така направената ДНК експертиза не съответства на подзащитния й. Тя е категорична, че нито той, нито някой от семейството е от ромски произход. Тя добави още, че момчето не е агресивно и никога на никой лошо не е направил.

Бащата на Всил също бе в съдебната зала. Той запази мълчание, но не скри отново мъката си от случващото се.

Мярката е окончателна и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Васил е обвинен за това, че през 2009 година в Първенец умишлено е умъртвил 84-годишната Дияна Андонова, като деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, както и за това, че по същото време и на същото място е извършил действия с цел удовлетворяване на полово желание чрез употреба на сила и привеждане в безпомощно състояние.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

29-годишният мъж е задържан, след ДНК анализ след  друго блудство в село Първенец. На 1 септември той нападнал друга възрастна жена. Васил  влязъл в дома на бабата като започнал да я опипва. Жената успяла да пусне телевизора и събудила съседите, тогава извергът побягнал. От сравнената ДНК проба, станало ясно, че именно глухонемият млад мъж е автор на убийството преди 8 години.

TrafficNews.bg