Царят е започнал да предлага за продажба семейни ценности. Това ставало не чрез оторизирани аукционни къщи, а чрез доверени частни посредници, които обикаляли с оферти около определени хора, съобщиха добре осведомени източници на "168 часа".

В същото време продължават процесите за отнемане на имотите и горите, които Симеон ползва от повече от 10-15 г., а тенденцията е да ги загуби окончателно.

Информирани източници разказаха, че Сакскобургготски отчаяно се нуждае от пари, за да поддържа стандарта си, както и да плаща на множеството адвокати, които го защитават вече четвърта година по делата. Без да се знае кога ще приключат. Само по спора за горите има наети 7 квалифицирани юристи. А във вторник (17 март) на заседание на Софийския окръжен съд стана ясно, че в Светия синод не се пазят документи за продажба на горски масиви на царското семейство.

Сакскобургготски не е във властта вече 5 г. и половина, няма и собствен бизнес. Продажбата на семейни ценности изглежда добър източник на доходи. Не е ясно дали някой е купил аристократични антики от Симеон.

TrafficNews.bg