Полицията в Солун арестува трима заподозрени във връзка със смъртта на 28-годишен българин след сблъсъци между фенове на футболни клубове, съобщи БНТ. Задържани са двама мъже на възраст 24 и 26 години за участие в сблъсъците, както и 26-годишна жена, за която се предполага, че е управлявала автомобила, ударил българина.

Гражданката също ще бъде изправена срещу обвинения за изоставяне на жертвата, след като го ударила с колата си.

Все още се очаква доклад от хирурзите дали 28-годишният младеж е загинал в резултат на удара от колата или от наранявания, получени по време на сблъсъците.

Припомняме, че Тоско Бозаджийски бе пребит и прегазен с кола в гръцкия град Солун след футболен мач между Арис и ПАОК.

В официалния сайт на футболен клуб Ботев се появи съобщение от ръководството на пловдивския тим, в което апелират към гръцките власти за бързо и адекватно разследване на случая, около трагичния инцидент.

„ПФК Ботев Пловдив изразява своите съболезнования към близките и приятелите на убития "жълто-черен" фен в Гърция! ПФК Ботев призовава властите в Гърция за бързо разследване на трагичния случай с българина и бързото разкриване и арестуване на извършителите на това покъртително деяние!”.

Тази нощ редица привърженици на пловдивския футболен клуб изразиха съболезнования и почетоха Тоско с постове и снимки.

Бултраси се събират на Колежа в 19:12 часа, почитат паметта на Тоско БозаджийскиРъководството на пловдивския тим апелира към гръцките власти за бързо и адекватно разследване