Травеститът Благовест Молев, представящ се за Алексия, иска отново на свобода. Днес Окръжният съд в Пловдив ще разгледа молбата на кросдресъра да му бъде променена мярката "задържане под стража" с по лека. Преди седмица магистратите решиха той да остане в ареста с мотивите, че може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Срещу травестита има няколко обвинения – за хулиганство и заплаха за убийство, освен това се води разследване срещу него за блудство с непълнолетно момченце, живеещо в същия вход. Той може да получи до 5 години затвор.

Последните месеци са истински кошмар за хората, които живеят в блока на бул. „Никола Вапацров”.  Въпреки многократните сигнали в полицията обикновено Благовест е прибиран за 24 часа в ареста, а след това тормозът е започвал наново.

Предишната изцепка бе преди няколко седмици, когато кросдресърът започнал да руши имуществото в общите части. Хората викнали полиция, а той се барикадирал в апартамента си. Той дори се опитал да избяга през терасата си, въпреки че жилището му е на четвъртия етаж. В крайна сметка пловдивчаните успели да заловят Благовест и го предали на полицията. Сега обаче съдът не намери мотиви да задържи травестита.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg