„Проектът за площад „Централен” ще влезе отново в Общинския съвет с искането за промяна на настилката.Там ще трябва да се обясни защо се вдига цената на проекта, ние не инициираме това, защото смятаме, че имаме добър проект”, каза кметът Иван Тотев. Той обясни, че след общественото обсъждане ще има среща между групата, недоволна от настилката и фирмата изпълнител.

„На обсъждането стана голяма говорилня. Лицата, по-голямата част, от които от „Да, България”, ще имат среща с арх. Пройкова за проекта и поех ангажимент, ако има предложение, да го внеса в Общинския съвет. Така, докато те  (б.а. „Да, България”), не си вкарат  съветници, ще им входирам предложенията”, заяви кметът.   

Припомняме, че най-активни и критични в общественото обсъждане за централния пловдивски площад бяха Манол Пейков, Веселка Христамян и Веселина Александрова. Тримата са свързани с политическия проект на Христо Иванов.

Повече за общественото обсъждане, вижте в линковете:

Заради липса на пари – цимент и гранит на централния пловдивски площад СНИМКИНовината, че настилките няма да са 100 процента естествени, предизвика смут в залата, няколко души настояваха решението да бъде преосмислено