Докато цяла България се чуди и мае как да се предпази, то тийнейджърите се вълнуват от „по-важни” неща – къде да се скатаят от погледите на възрастните. Пловдивчанка успя да заснеме група младежи, които напук на рестрикциите около коронавируса, продължават да се забавляват в свободното си време.

След онлайн уроците, осем ученици се отдадоха на релакс, придружен с цигари и музика на една от беседките в Тракия. Дори на открито обаче, те не следват разписаните мерки, а се натискат един до друг по пейките.

Не по-опасно близки се оказаха възрастните обитатели на блок 109 в Тракия. Пенсионерите са се отдали на игри на карти, седнали един до друг, без предпазни средства.

Считано от полунощ в сила влизат новите мерки за ограничаване на разпространението от КОВИД-19. В наредбата е упоменато, че се забранява посещението на обществените места, парковете и градинките. Ще се съблюдава и за струпване на хора, в това число и ученици, в различните части на града.

Що се касае до възрастните хора – те ще бъдат с предимство в магазини и аптеки в диапазона от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.  Тогава в търговските обекти ще се допускат само хора над 60 години.

Проф. Мутафчийски към възрастните хора: Дайте ни шанс да съхраним живота виКрутите мерки се въвеждат, след като няма достатъчно разбиране от страна на възрастните хора, каза шефът на ВМА

Затварят парковете! Слагат КПП-та на входовете на областните центровеМерките влизат в сила в полунощ