Изоставен строеж в Остромила се превърна в любимо място на тийнейджърите в квартала, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Недовършената четириетажна сграда е място за сбирки на децата, където често пият и пушат. През последните месеци на мястото многократно са избухвали и пожари и като по чудо никой не е пострадал.

„Сградата не е обезопасена, а сбирките са почти всяка вечер. Често ги виждаме да светят с фенери на последния етаж, и то в късните часове на нощта. Трябва ли нещо сериозно да се случи, за да може някой да поеме отговорност и да обезопаси постройката”, възмущава се нашата читателка.

Репортер на TrafficNews.bg направи проверка и установи  че пред последните 10 години въпросният парцел и изоставеният строеж са били собственост на банка. Преди няколко седмици са били закупени от пловдивска строителна фирма.

"Започнахме работа по строежа и обезопасяване на парцела. През последните години живеещите в съседни имоти са минавали директно през въпросния имот и в момента там има черен път. Заради ремонта на Коматевско шосе, в момента той се явява единствен достъп до къщите им. Вече сме се свързали с всеки от съседите и сме ги предупредили да намерят алтеранивен маршрут, защото започваме да вдигаме ограда. Проблемът далеч не е от вчера, но в най- скоро време ще бъде решен", коментираха от "Евробилд М1".