„Имаме избран изпълнител, търсим финансиране. Писали сме до Министерството на регионалното развитие и благоустройство, която може да финансира дейностите. Все още нямаме резултат. Може да започнем и ремонта със собствени средства, но трябва да видим откъде да ги вземем, не са предвидени в бюджета. Това е въпрос на управленско решение”, заяви кметът Иван Тотев по повод очаквания ремонт на трите булеварда, свързани чрез Коматевския възел. През последните два месеца съоръжението при всеки проливен дъжд се превръщаше в езеро, а ремонтът там е изключително належащ.

Въпреки че изпълнител за ремонта бе избран още ноември миналата година, досега дейностите там не започваха заради липса на средства. Поръчката за Коматевския възел е за 7,5 млн. лева за строителните дейности по бул. „Христо Ботев”, Коматевско шосе и „Копривщица” и бе спечелена от „Драгиев и Ко”.

Тази година планът е да започне обновяването откъм кв. Коматево към Коматевския възел и по булевард „Копривщица“, където ще започне премахване на паважа. Ще се подготви булеварда за по-голям трафик, тъй като той ще пресича целия град от Марковския път, моста на бул. „ България” , улица „Делянка“ до „Голямоконарско шосе“. По булевард „Христо Ботев“ ще се работи догодина.

 Заданието обхваща смяна на  водопроводите, като след тях ще започне ремонт на пътните и пешеходните зони. В поръчката е записано, че трябва да се подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, подобряване безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.

Фирмата рекордьор по поръчки в Пловдив взе и ремонта на бул. „Христо Ботев” и възела за 7,5 млн. лева„Драгиев и Ко” победи само с 1,19 точки другата позната компания „Пътинженеринг” в поръчката