Красотата е субективно преживяване на това, което сетивата ни обективират. Ако трябва да разкажете за свое пътешествие с думи, вие бихте пречупили всичко това през емоцията, а как би изглеждал разказът, ако използвате друго изразно средство?

На този въпрос красноречиво отговаря Тодор Ванков – един свободен творчески дух, закърмен край Пловдив, потопен в изкуството и професионално, и любителски. Ванков успява да улови настръхващата красота на Япония по време на свое пътуване преди няколко месеца. Приятелката му е японка и помага на Тодор за комфортното пътуване, като двамата покоряват Токио, Киото, Мие, Уакаяма, Нагоя, Фукуока. Дестинациите им предлагат стотици вълнуващи преживявания и живописни картини, а контрастът между големите градове и непокътната природа е запленил нашенеца. 

Несъмнено това е жанрът, който може да потопи всеки в идилията на Далечния Изток, а да го видите през очите на един българин се оказва повече от вълнуващо. В TimeStamp към видеото можете да видите в подробност всички места, които Тодор и приятелката му са посетили.

Асеновградчанинът разказва, че през първия ден от пътешествието през Япония е преминал супертайфунът „Нору“, а двамата влюбени били изключително щастливи, че са успели да кацнат в Нагоя. След това пътували с кола в провинциите Мие и Уакаиама, като посетили природни забележителности като скалите - "Женена двойка", Хашигуийва (скални мостове), Идочо (Драконовата скала) и много други. Във видето има кадри и от една от най-оживените пешеходни пътеки в света, тази на площад "Хачико" в Шибуя. Двамата опознали Токио, Фушими Инари Таиша (светилище на бог Инари) в Киото, светилище "Ицукушима" в Мияджима, паметника на мира и купол "Генбаку" в Хирошима. 

Вижте вълнуващите кадри от разноликата Япония:

Тодор Ванков е родом от Асеновград, но към момента е отседнал трайно в германския град Дюселдорф, където твори активно, тъй като се занимава професионално с 3Д анимация. Неговото хоби са малките филмчета, които се изкушава да прави през свободното си време. Тодор казва, че то е малко, но очевидно го оползотворява добре.