Няколко малки момченца бяха оперирани в Пловдив и един ден, когато пораснат, ще могат да се радват на пълноценен сексуален живот. За това са се погрижили лекари от Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ "Св. Георги", с които този път е работил и индиецът проф. д-р Девендра Гупта - световноизвестен детски хирург. Всички деца са били с диагноза "хипоспадия". Става дума за специфична вродена аномалия при новородените, при която отворът на уретрата не е на върха на пениса, а някъде по долната му част. Чрез пластика е изграден нов канал на всяко от децата, които са на възраст от 1 до 5 години.

Те са само част от малките пациенти, с лечението на които е ангажирал вниманието си индийският хирург. От 7 ноември, когато е стартирало посещението му в Пловдив, досега проф. д-р Гупта е провел консултациите за случаите на над 15 деца. Сред тях имало и такова с прекъснат хранопровод, което вече е било оперирано, но поради възникнало след това усложнение може да се наложи и нова операция. 

Индийският детски хирург вчера е провел лекция със студентите в Медицинския университет в Пловдив. Той е останал впечатлен от тях и техния ентусиазъм. Проф. д-р Гупта е обяснил пред бъдещите български медици, че именно отдадеността и тежкият труд ще ги превърнат един ден в лекари. 

Още по темата вижте във ВИДЕОТО:

 

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg