На супер нахалник се натъкна репортер на TrafficNews.bg. Шофьорът решил да паркира автомобила си точно на пешеходната пътека пред поликлиниката в пловдивския квартал „Тракия”. Освен, че затруднява пресичането на  пешеходци, нарушава и Закона за движение по пътищата. Според Закона чл.98 гласи: „Престоят и паркирането са забранени на пешеходни пътеки и на разстояние по-малко от 5 метра преди тях."

„Тук постоянно паркират автомобили. Понякога си мисля, че са слепи тези шофьори! Това не е нормално! Откъде да мина сега, да хвърча ли?”, ядосваше се пенсионер с бастун в ръка.

На снимката виждаме как освен пешеходците, останалите автомобили също трудно преминават около изоставената в нищото кола, тъй като тя заема половината от пътното платно. Булевард "Освобождение" е един от най-натоварените в квартала, а когато някой реши, че може да паркира където си пожелае положението става още по-страшно. 

Още по-наглото в случая е, че на метри по надолу се намира и кварталното 5-то Районно Управление. На дясното стъкло на автомобила не виждаме фиш за неправилно паркиране, така че още едно нарушение на Закона си остана безнаказано.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на наглеците.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg