Стотици хора се събраха в пловдивската църква „Света Марина”, за да се докоснат до Светите мощи на Свети Николай Чудотворец, които пристигнаха днес в 11 часа, предаде репортер на TrafficNews.bg. Дъждовното време не спря най-ревностните християни.

„Тук съм, за да се докосна до мощите и силно вярвам, че силата им ще ми донесе благоденствие, здраве на мен и семейството ми”, коментира Иванка Георгиева пред репортер на TrafficNews.bg.

„Имам болен брат и съм тук заради него. Искам да се докосна до мощите на Свети Николай, защото знам, че те ще му помогнат”, коментира Кристина Иванова от Пазарджик.

Районът около църквата е отцепен от екипи на полиция, а кола на Бърза помощ е паркирала непосредствено пред входа на църквата. Представител на духовниците ни обясни, че линейката е там в случай, че на някой му прилошее.

Припомняме ви, че Светите мощи на Николай Чудотворец ще останат в храма „Света Марина” до 20:00 часа в петък, 13 март. Свещеници ще помазват миряните за здраве с елей от кандилото на светите мощи. Ще се раздават икони с образа на Свети Николай.

Още за Светите мощи ТУК!

TrafficNews.bg