Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров говори за ситуацията с коронавируса пред БНТ. 

"Смисълът е да подобри имунната система на хората, за да предотврати по-тежките и смъртни случаи. Препоръката е за РНК ваксини. "Пфайзер" е, защото те са най-напреднали в изследванията си за поставянето на тази трета доза. Тези ваксини са от лекарства, от които има най-малко странични ефекти. Дори само хората над 60- годишна възраст, съм готов да отменя мерките. Много искам да го направя", каза той за третата доза от ваксинацията. 

"В момента може да се получават безплатни лекарства за лечение срещу коронавируса. Искаше ми се по-бързо да се получат нещата, но за съжаление стана по-бавно. Никой няма да плати лекарства за здравно неосигурените хора. Ще има безплатни лекарства само за осигурените", каза Кацаров. 

"Аз съм привърженик на свободния избор за ваксиниране. Възможно е да се обсъждат такива случаи, в които да стане задължителна - например в старческите домове. Имаме сигнали за фалшиви сертификати, но всичките сигнали са анонимни. Ние ги препращаме към прокуратурата", заяви здравният министър.