Цветният пролетен Пловдив от ден на ден става все по монохромен. Причината за това е, че едни пловдивчани влагат емоция, средства, труд и грижа, за да облагородят градската среда, а друга част от тях решават, че цветето има мисия - да радва само тях. 

Срамно е, че голяма част от хората, които крадат цветя от малките спретнати дворчета пред блоковете или от саксиите пред търговски обекти, са възрастни. Те се числят към онази квота от населението, която народа пази стриктно, защото те са най-застрашените от COVID-19. 

Ето обаче, че част от тях не се интересуват за здравето си, не се интересуват от намалелите работни места, от безработицата, от хиляди млади хора без работа. Напротив. Те си присвояват чудж труд, вместо да стоят в Пловдив. 

Тъй като тези случаи зачестиха в града под тепетата, сега ще ви запознаем с два от тях. Първият - жена, която очевидно последователно и целенасочено изкоренява цветя - вероято, за да си ги засади вкъщи. Кражбата е извършена от градинка пред заведение в "Кючук Париж", което към момента не работи. Вторият пример е от градинка пред блока, където цъфналите лалета просто са отишли на нечия маса - отрязани от корен, лишени от живот. 

Защо трябва да обезцветим Пловдив?