Спукан водопровод е довел до пропадането на улицата в столичния квартал Манастирски ливади-Изток, което хвърли в ужас жителите на съседните сгради. Най-вероятно белята е станала заради багер или друга тежка машина, която е минала върху тръбата. Не е ясно кога точно е започнал течът, който е предизвикал свличането на земна маса и струтването на строителния изкоп за жилищна сграда. Само на стотина метра се намира блока, в който живее столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Сигналът за аварийната ситуация на ул. "Боянски водопад" и "Шарл Шампо" е получен около 4.30 ч. тази сутрин. Пристигналите незабавно екипи на "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община са успели с джиповете са да изтеглят три леки коли, които всеки момент са щели да рухнат в изкопа, разказаха жители от квартала.

На мястото на пропадането трябва да се вдигне 12-етажна жилищна сграда с магазини и две нива на подземен гараж. Възложител и изпълнител на строежа е Бартер ЕООД. 

Разрешението за строеж е от 4 юли 2019 г. с технически ръководител е инж. Нина Ламбова-Димова, сочи информационната табела на обекта. Строителните дейности са стартирали на 9 септември т. г. и сградата трябва да е готова до 2 февруари 2022 г. На строежа максимлано могат да работят 30 души, а строителен надзор е "Проконсултинг" ЕООД.

В момента е спряна водата и тока в района на инцидента, но се очаква до края на деня те да бъдат пуснати. 

Голяма пропаст зейна пред жилищна сграда в София! Коли пропаднаха в неяИнцидентът е станал заради строеж, паднал е и електрически стълб