Възрастен мъж се загуби в гората край Велинград. Сигнал за случилото се бил подаден снощи около 20:00 часа  от администрацията на местен балнеосанаториум.

От там съобщили, че 72-годишен техен посетител е излязъл около 13:00 часа на разходка в гората, но се е загубил и не може да намери обратния път за връщане. С настъпването на вечерта той загубил ориентация, но за радост носел в себе си мобилен телефон. С негова помощ се обадил на свой познат в балнеосанаториума, а от там била информирана и полицията. За издирването му са мобилизирани три екипа с общо 7 полицейски служители.

Дежурният на полицейското управление поддържал постоянен контакт по мобилния телефон с пенсионера и го напътствал. По първоначални данни мъжът тръгнал към местност позната, като „Бялата скала“. Трите полицейски автомобила се движили с пусната светлинна и звукова сигнализация, за да могат да бъдат чути или видени  от издирвания мъж и това да го улесни в ориентирането.

За радост след близо три часа интензивни издирвателни действия, в местността „Булин чаир“ на около 7 километра от Велинград той бил открит в добро общо състояние и върнат обратно в почивната база.