Шестима българи са били спасени от потъващо корабче край гръцкия остров Лефкада. Вчера по обяд пристанищните власти на Лефкада са били информирани от капитана на кораба ¨LASKA¨ T.P. 480, че кораб под гръцки флаг е в затруднено положение, с шестима на борда граждани на България, в морската зона на Кастос Лефкада, съобщава Гръцката брегова охрана.

Веднага два патрулни кораба и водолаз са се отправили към мястото. Пътуващите, в добро здраве, са били качени на други плавателни средства и безопасно прехвърлени на плаваща платформа.

Корабът е потънал и бил открит от водолаза на дълбочина от приблизително петнадесет метра. След това се преместил на дълбочина от пет метра и е бил закотвен на плаваща платформа. Собственикът му ще трябва да го изнесе.

47-годишният капитан на лодката е бил арестуван от пристанищните власти на Лефкада, които провеждат предварителното разследване, за нарушение на член 277 от Гражданския кодекс. ¨Причиняване на корабокрушение¨. Не се наблюдава замърсяване на морето от инцидента.