Спасените от пожара деца във Велико Търново редовно били оставени сами. Майката на тримата невръстни ги оставяла на детската площадка сутрин и ги прибира късно вечер. Това разказват съседи, които често подавали и сигнали заради силен шум. Бащата на децата не се появявал от много време, съседите не знаят какво е положението  в семейството.

Трите деца за наблюдение. Пожарът е пламнал вчера следобед в квартал "Чомаковци" – майката и децата са живеели в общинско жилище на последния етаж. Трите деца са били на балкона, откъснати от входната врата заради пламъците. Те сами са излезли на терасата, два пожарни екипа са се отзовали на сигнала на съседите и са пристигнали на мястото.

Красимир Кръстев – директор на пожарната служба във Велико Търново обясни пред БТВ, че пожарникарите са влезли в апартамента, дали са специални маски за дишане на децата и са ги извели. Той благодари на съседите, които веднага са подали сигнала за пожара и на Бърза помощ, които също пристигнали много скоро. На децата веднага е оказана медицинска помощ. 

Пожарът е бил силно развит, паднала е мазилката от тавана, обясни Красимир Кръстев.