Снеговалежът предизвика проблеми  по пътищата в Северозападна България, повечето от тях – на международния път Е-79 между Видин и София. Тази сутрин  обходният път на Монтана беше блокиран. Проблемите на международния път започнаха още вчера сутринта заради катастрофа между селата Белотинци и Ружинци.

Рано тази сутрин започна поетапното пропускане на камионите, но някои от водачите тръгнаха и в другата лента, и така блокираха преминаването и на леки автомобили.

Шофьори: Движението по АМ Тракия е ад СНИМКИПо голяма част от аутобана има сняг и  автомобилите се движат изключително бавно

Край Враца не само снегът, а и карането с висока скорост е изиграло лоша шега на шофьорите. Край града в канавките пропаднаха автомобил и камион. Предстои изтегляне на авариралите превозни средства, предаде БТВ.

Заснежена, но обработена срещу заледяване е настилката в прохода Шипка. Трафикът се осъществява нормално, без допълнителни ограничения за шофьорите.

След вчерашните пътни блокади и задръствания пътищата тази сутрин са проходими  при зимни условия в цялата страна, уверяват от Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ).

Заради снеговалежа през изминала нощ и вчера има ограничения само за автомобили над 12 тона и те са за прохода Троян – Кърнаре, за Смолянския проход – Превала и за пътя Девин –Михалково.

Снегопочистващите машини са в действие денонощно там, където се налага, допълниха от АПИ.