Фокусът на ремонтните дейности в Пловдив от 1 ноември се премества върху Коматевско шосе. Това става след като днес бе открит ремонтираният участък от булевард "Васил Априлов". Големите усилия сега ще се насочат към Коматевско. Целта на общинското ръководство е до 20 ноември там да се прекара канализацията и тя да се свърже с квартал "Коматево". 

До 1 ноември ще се положи биндера до Филкаб, за да може в предприятието да влизат камиони. След това ще се направят и черни пътища, с които да се обслужват живеещите в района, но Коматевско ще бъде затворено. Това ще позволи ранния старт на ремонта и на друга проблемна улица - "Остромила".

Планът е бил ремонтните дейности там да започнат през 2018 г., но това най-вероятно ще стане още през ноември. Милион и половина лева от общинския бюджет са предвидени за ремонта на "Остромила". На двата километра на улицата ще бъде поставена и канализация, която да обслужва живеещите в квартала.

Още няколко улици ще бъдат отворени до края на годината. Планира се "Гладстон" и "Захари Стоянов" да са освободени до 10 декември, като така ще има още една връзка между "Васил Априлов" и "Руски". До 10 декември се очаква да бъде отворена за движение и улица "Проф. Цветан Лазаров".

Какво планират от общината за булевард "Никола Вапцаров" и как бе открит частично ремонтираният "Васил Априлов" - вижте във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg