Протестиращи нахлуха в прокуратурата в Стара Загора. Припомняме, че поводът е тежкият инцидент с три пометени пешеходки в града. След катастрофата, станала на 1 октомври, едно от момичетата е с ампутиран крак и с опасност за живота. Втората е с е със средна телесна повреда, а последното момиче е изкарало късмет и е леко телесно увреждане. 

Шофьорът е 18-годишен ученик, който имал книжка едва от 4 месеца, но вече е натрупал нарушения, включително за превишена скорост. Той се движил в кръгово и на излизане колата се завъртяла и ударила пешеходките. Технически експертизи ще покажат с каква скорост се е движила колата, както и дали шофьорът е дрифтирал, каквато е информацията. 

Шофьорът е задържан вчера, а родителите на най-тежко пострадалото момиче, които са на протеста днес поискаха отговор защо е задържан 1 ден по-късно, както и какво се е случило. По техните думи с тях не са се свързали нито от полицията, нито от прокуратурата. 

Наблюдаващият прокурор, който е и зам.-прокурор на Районна прокуратура Стара Загора, ще поиска удължаване на мярката на 72-часа. Повдигнати са обвинения за причиняване на телесните повреди, като законът предвижда от 1 до 6 години затвор. 

В момента протестиращите се намират във фоайето на прокуратурата. Не им дават да влязат в сърцевината на сграда, а те блокират входа. 

 

Граждани излизат на протест, след като дрифтаджия блъсна момиче и ампутираха крака ѝИнцидентът стана вчера в Стара Загора