Премиерът Бойко Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да пише във Фейсбук по време на заседание на Министерски съвет.

"Забранявам, Дани Кирилов, да пишете във фейсбук, само ги възпалявате. Един ден им се плажуваше, на следващия - не. Един ден ще дойде време и ще ги питат с кой ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и техните сценарии. Те ще трябва да отговарят, ние ясно сме казали, че нашите партньори са "Обединени патриоти". Ако сме заедно - добре, ако не, излизаме от властта" заяви министър председателят. 

"Това са събитията, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие. Няма да се спирам на сценаристите и всичко, което във времето се е случило и как в общественото съзнание се насаждаха неща, които никога не са се случвали. Сутринта си говорихме с Каракачанов за торбичките "Била" - никога не съм го видял, чекмеджета, записи, насадиха го и остана в съзнанието на хората, без да се случвало...", каза Борисов. 

Миналата седмица правосъдният министър Данаил Кирилов предизвика възмущение, след като в публикация във фейсбук опита да осмее акцията на Христо Иванов на плажа в "Росенец". 

Припомняме поста без редакторска намеса:

СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост.

Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително.

Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая "резиденция", ако е на "почетния Председател", да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.

Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе.

Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде.

 

"