Ситуацията остава сложна откъм прекъсване на електрозахранването. Това каза областният управител на Смолян, Недялко Славов, предаде Фокус. По актуална информация на електроснабдителното дружество 75 населени места към 18.00 часа снощи са без електрозахранване.

„Имаме уверение, че днес няколко големи села от областта ще бъдат захранени и разчетите на дружеството са утре в населени места, в които по-продължително време няма да има ток да бъдат захранени с агрегати”, отбеляза Славов.

Той посочи, че нямат проблем с почистването на пътищата, няма затворени села, освен няколко малки населени места в община Баните. Днес на обход в областта е министър Лиляна Павлова и заедно със Славов ще посетят няколко населени места в общините Мадан, Неделино, Златоград и Смолян.

Областният управител допълни, че работят и екипите на комуникационните компании за възстановяване на мобилните комуникации, като няма сигнали за бедстващи хора през нощта. Медицинското обслужване се извършва нормално, където има повече сняг са разположени ратраците и АТВ-тата на ПБЗН.

Днес с верижна техника към Мугла започва разчистването на пътя, каза Славов и изрази надежда утре най-късно вечерта той да бъде проходим, тъй като се работи на три смени. „Проблем са нападалите дървета. Затова вчера поисках от министъра на земеделието и имаме предварително съгласие, че дърветата, които са нападали особено покрай пътя, до които е лесен достъпът, ще бъдат дадени по облекчен режим на местното население, за да може то да се снабди с дърва за огрев, а съответно и да участва при разчистването на горските масиви от падналите дървета”, каза още Недялко Славов.

TrafficNews.bg