Синът на най-великия комик в историята Чарли Чаплин - Юджийн, застана пред камерата на предаването “Ничия земя”. Журналистът Елена Чопакова се среща с него в дома на семейството в легендарното имение "Маноар дьо Бан" на брега на Женевското езеро.

Най-голямата холивудска звезда на всички времена и емблема на цяла епоха, безспорен талант и спорен във възгледите си, Чаплин няма аналог в историята досега – никоя от познатите ни знаменитости не може да бъде приравнена по слава или богатство с него за времето, в което е творил и живял. Социалистическа България боготвори комика заради разрива в отношенията му с упадъчния Запад и комунистическите му възгледи. Филмите му са неотменна част от програмата на националната ни телевизия години наред.

Чаплин умира веднъж - през 1977 г., но е погребан цели три пъти. Малко се знае обаче за зловещата българска връзка в смъртта на комика. В един студен мартенски ден на 1978 г. невероятна новина разтърсва Европа и света - неизвестни вандали са изровили трупа на Чарли Чаплин три месеца след смъртта му от гроба му в селцето Корсие сюр Веве. Похитителите искат откуп, за да върнат ковчега и мъртвеца на семейството му. В Швейцария това е наречено “престъплението на века”, а в България е малка колонка в страницата, отредена на международните новини. Един от похитителите се оказва българинът Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин.

"В онзи момент усещането беше ужасно, защото не знаехме какво точно става. Сега, от дистанцията на времето, дори можем да се смеем на тази случка. Много хора са ни карали да направим комедия по този сюжет. Това е действие на отчаяни хора", споделя Юджийн Чаплин.

Кражбата на трупа на комика ли е единственото нещо, с което семейство Чаплин свързва България? Обидени ли са на българите за похищението? Защо Майкъл Джексън един ден се появява на вратата на семейната къща? Лесно ли се работи с Мик Джагър и какъв шеф е Фреди Меркюри? Отговорите на всички тези въпроси от Юджийн Чаплин гледайте във видеото.