Шестима души са арестувани след днешното напрежение между полиция и протестиращи, заяви зам.-шефът на СДВР Антон Златанов на извънреден брифинг на мястото на протеста.  Той каза, че има двама ранени полицаи, които са потърсили лекарска помощ, а редица други са пострадали от хвърляни предмети.

„Бяха мятани бомби, хвърлени в средата на множеството, където, имаше граждани, журналисти, фотографи. Без никакво действие от страна полицейските служители започна масово замеряне с пликове и кутии  с червена боя. Беше направен опит да се влезе в Народно събрание 2, като вратите и прозорците са счупени.  Кой ходи на протест на кутии с червена боя? С бомбички и защо се хвърлят бутилки? Полицаите, които бяха тук  са без защитно облекло. Искам да кажа, че и от самите протестиращи се притекоха на помощ и защитиха тези полицаи, както и организаторите”, каза Златанов. Той каза, че тепърва ще се установява самоличността на задържаните, като от тях има две 15-годишни момчета. Има информация, че в протестите са участвали футболни агитки и други провокатори.

Напрежение между протестиращи и полицията! Има пострадал от хвърлените предметиОткараха с линейка младия мъж, още един получи наранявания