Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е поддал оставка. Той се оттегли чрез официално писмено обръщение, което е качено на сайта на антимафиотите.

От МВР потвърдиха новината и допълниха, че и заместник-главният секретар на МВР и Георги Арабаджиев също е подал заявление за напускане. Със заповеди на министъра на вътрешните работи  Младен Маринов и Спиридонов и Арабаджиев са освободени от длъжност. 

В изявлението си Ивайло Спиридовнов благодари за съвместната работа на колегите му от дирекцията за борба с организираната престъпност. Оставката идва веднага, след като бе публично оповестено за арестите на двама ключови кадри от ГДБОП - Цветан Панков, началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началникът на сектор в същата дирекция  Кирил Ванков и още един служител от вътрешното ведомство.

"Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорността за случилото се. Смятам, че това е морален и логичен акт", пише още в изявлението на Спиридонов.