Леглата за лечение на коронавирус в столичната Александровска болница са напълно запълнени. Това заяви новият директор на лечебното заведение проф. Борис Богов. Там са настанени 15 пациенти с коронавирус, петима са в интензивното отделение и двама са интубирани.

„От 90 болници само 13 да приемат с коронавирус, не е логично.  Затова вчера е взето решение всички болници да открият легла за лечение на вируса. Мислим и в посока на разкриване на нови легла, моето мнение е, че пациентите ще се увеличават в идния месец, това ме кара да създавам организация за разширяване на капацитета“, коментира Богов пред БТВ.

Според него след месец случаите ще бъдат с 35% повече, което означава, че на ден ще надхвърлят 2000 души. А хоспитализираните ще бъдат около 10-12%, съдейки по досегашната статистика.

„Леглата са легла, организацията може да направи бързо, но проблемът е в здравните специалисти. Ако насочим още медицински екипи към ковид отделенията, то ще страдат останалите пациенти. Колегите вече отказват дори и повечето пари, имат нужда от почивка“, заяви още шефът на болницата.