Седем души, между които и жена, са задържани в Бургас и региона за притежание и разпространение на наркотици при няколко специализирани полицейски операции през последните дни. Разбита е и мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици, иззети са сериозно количество наркотични вещества, различни по вид и грамаж, прекурсори за производство на синтетична дрога и електронни везни, съобщи Областната дирекция на МВР на страницата си във фейсбук.

Пак там се уточнява, че са образувани четири бързи полицейски и две досъдебни производства за производство, държане и разпространение на наркотични вещества. Близо 90 грама марихуана, две буци бяло прахообразно вещество /35 гр. амфетамин/, грам кокаин, таблетка екстази, семки за конопени растения и електронна везна, са иззети при претърсване на изба на бургаската ул."Гурко", ползвана от 30-годишен годишен криминално проявен бургазлия, пише 24 часа. 

При извършения му личен обиск са открити още три топчета марихуана. В дома на 35-годишен криминално проявен бургазлия на ул. "Фердинандова" са намерени 300 гр. марихуана в три торбички. При съвместни действия на бургаски криминалисти и спецполицаи от СДВР на първи километър от автомагистрала "Тракия", в посока от София към Бургас, е спрян лек автомобил Ауди А 6 с хасковска регистрация, управляван от 40- годишен криминално проявен мъж от Димитровград. В автомобила е намерен сак, натъпкан с канабис и кокаин.

Иззети са 25 пресовани разфасовки от по 200 грама канабис - общо 5 кг. и пакет с 200 грама кокаин. 40-годишният мъж и неговата 25-годишна спътничка. По-късно на мъжа е наложена постоянна мярка "задържане под стража".

 

В дома на 33-годишен помориец на ул. "Крайбрежна" са открити 650 грама суха канабис и 150 грамова плочка от бяло вещество, реагирала при извършения полеви наркотест на амфетамин. Сред задържаните е и 43-годишна бургазлийка, в чийто дом на ул."Княз Борис Първи" е открита торба с около 300 грама канабис. При личен обиск са открити още два плика с марихуана и пакетче с пико. Срещу нея е образувано бързо производство.

В ареста е и 33-годишен криминално проявен бургазлия, преврънал дома си в минно село Върли бряг в нарколаборатория. Иззети са килограм канабис, множество шишета с остро миришеща течност, червен фосфор, ел. котлон със стъклени съдове за производството на метамфетамин и везна.

Снимки: Областна дирекция МВР Бургас