Районният съд в Горна Оряховица ще решава дали да остави в ареста мъжа, чиито кучета нахапаха до смърт жена в Долна Оряховица. Обвинението иска постоянното му задържане.

Мъжът е обвинен, че не е полагал достатъчно грижи за петте животни, които убиха 39-годишната санитарка. Междувременно прокуратурата във Велико Търново започна проверка на длъжностни лица и институции за това какъв контрол са упражнили за начина на отглеждане на животните. Кучетата убийци бяха евтаназирани, съобщава Нова телевизия. 

Мирослава Стоянова, зверски разкъсана от глутница кучета в Долна Оряховица, се страхувала от четириногите. Винаги ходела с тояга и минавала по заобиколни улици до къщата си, за да избегне срещата с песовете.

Това разказаха съседи на ул. “Янтра” в покрайнините на градчето.

В четвъртък сутринта там се разигра зловеща трагедия. Жената, която работела като санитарка в общинската болница, се връщала от нощна смяна около 7 сутринта, когато я нападнали озверелите песове.

Кучетата били отглеждани в съседен двор, но често били пускани свободно на улицата. Не били кастрирани, размножавали се безконтролно, а около тях се събирали и бездомни песове.

Евтанизираха кучетата, убили жена в Долна ОряховицаСтопанинът на животните вече е с повдигнати обвинения

Кметът на Долна Оряховица: Имах сигнали за агресивните кучета, но са ми вързани ръцетеСпоред закона могат да се отправят само предупреждения към собствениците