Правителството не е закъсняло с реакциите си спрямо здравната и икономическа криза, прави се всичко възможно и управляващите имат план. Тези отговори даде категорично социалният министър Деница Сачева на въпрос свързан с това дали действията на управляващите са закъснели и ще доведат до сериозни последици.

„Аз съм много емпатичен човек и винаги преживявам чуждата болка и нещастие. Чувствителна съм към репортажите за хора в трудно състояние и ми се иска да мога да помогна на всеки, но част от случващото се в момента е плод на страх и паника и ми се иска да започнем да успокояваме хората. Това презапасяване на лекарства не е най-добрата стратегия и по този начин можем да навредим на някой друг, който наистина има нужда от него. Само за седмица има 5000 оздравили, може би е време да започнем да говорим малко по-балансирано за това, което се случва“, заяви Сачева пред Нова телевизия.

Според нея има голяма разлика между началото на пандемията и сега.

„План има и във всяко едно наше действие, ние се ръководим от това първо да укрепим здравната система. Кризата може да бъде овладяна на първо място от доболничната помощ и личните лекари. Прави се всичко възможно, за да се удовлетворят нуждите на хората. Не мисля, че ние се забавихме с реакцията. В момента има много голяма паника и страх, което води до презапасяване“, каза още тя.

Тя призна, че се притеснява за майка си, която е в рисковата група и за сина й.