Спонсорство за мотоспорт е било причината да общуват бившият общински координатор на ГЕРБ Росен Даскалов и бизнесменът Пламен Бобоков. Това разкри самият Даскалов след разпит в спецпрокуратурата, който продължи повече от час.

"Бобоков е русенец, който всички жители на града познават. Винаги е бил съпричастен към мотоспортните ни дейности и е помагал със спонсорски договори по отношение на рекламата", каза Даскалов.

Той припомни, че е подал оставка като общински координатор след загубата на ГЕРБ на кметските избори в Русе. По думите му Пламен Нунев е влиятелен човек в партията. Даскалов отрече с Бобоков да са говорили за влияние. "Говорили сме за мотоспорта и социалните дейности в града. За мен всичко, което се случва, е странно. Вярвам в правосъдието - ако е сбъркал, нека се докаже, но аз много не вярвам", уточни той.

Борисов след разпита: Над 10 години се познавам с Пламен Бобоков, той е почтен човекЗа да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави публични събития, коментира премиерът