Роми пребиха и ограбиха възрастен мъж в град Славяново. За случилото се разказа във Фейсбук кикбоксьорът Георги Вачев, който е внук на пострадалия дядо.

На личната си страница в социалната мрежа той написа, че снощи към 01:00 часа в къщата си в Славяново 82-годишният дядо Георги е нападнат, пребит и ограбен. "Дядо ми се е опитал да се защити, при което е брутално пребит! В опит да спаси живота си хвърля портмонето си със сто и двадесет лева в него", пише спортистът.

Нападателят взима парите и си заминава. "Дядо ми успява да се добере до телефона и се обажда на 112. Закаран е в бърза помощ в гр. Плевен, където са установени множество фрактури по тялото и главата, както и счупена скула. Веднага е закаран за операция във “Втора база” в гр Плевен! Аз все още вярвам, че живеем в нормална държава със закони и ред", възмущава се Вачев.

Той допълва, че ромът, който е нападнал дядо му, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. "Не знам кое вече подред! Искрено се надявам, че органите на реда и правосъдната система ще си свършат адекватно работата!!!", допълва Вачев.