Българското Черноморие е най-предпочитаната дестинация за лятна почивка сред пловдивчани. Това сочат резултатите от анкета на TrafficNews.bg. В допитването са се включили 2164 души, като ¼ от тях са заявили, че ще разпускат на родните плажове това лято.

Интересът към гръцкото море също остава висок – 19.10% са отбелязали, че смятат да прекарат ваканцията си там. Не се знае обаче дали ще успеят да реализират намеренията си, предвид усложнената обстановка по границата с южната ние съседка. В момента туристите се допускат в страната само през ГКПП „Кулата”, където всеки ден се заформят километрични опашки. От днес влизането в страната става само срещу отрицателен PCR тест за коронавирус. През последните няколко дни задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, не бе наличен. Така, на практика, границата остана затворена за тези, които не се бяха снабдили с него предварително.

Относително малък е процентът на хората, които ще пътуват през отпуската си, но не възнамеряват да я прекарат на море. 8.6% предпочитат да отидат на село, а малко повече от 7% - в планината.

Почти 25% от анкетираните споделят, че вероятно ще се разминат с лятната почивка. Причината е, че не могат да си позволят да заминат където и да е било за отпуската.