Родителите на падналото момиченце от прозорец в Пловдив заявиха, че случилото се е нелеп инцидент и категорично отрекоха да не полагат достатъчно грижи за детето си.

„Беше горено времето и ние обикновено на терасата хапваме. Прибрахме се в стаята, че по-хладно там. Пуснахме си телевизия и си хапваме, пийнахме 100 грама водка някъде и си легнахме. Детето е в коша. Беше отворен прозореца и аз изобщо нямах представа, че е възможно детето да прави такива бели“, разказа бащата на момиченцето Румен пред Нова телевизия.

Двамата разбрали, че детето е паднало от виковете на съседите.

„Тези приказки, че сме пияни и заляни не са верни“, заяви още той.

Майката Златка категорично отрече да е пила алкохол.

„Ами съдете ме, аз съм на 63 години. После кой ще го гледа това дете?“, попита бащата.

Както TrafficNews.bg съобщи, Дирекция "Социално подпомагане“ се самосезира вчера, след като стана ясно, че на 6 септември детето е пострадало, падайки през отворен прозорец. През това време родителите Румен и Златка били пияни. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете, плувнало в кръв и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница. Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно.

До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в ПловдивРумен и Златка са спели пияни в същата спална