Поне няколко варианта за приятно прекарване на съботния ден предлага на своите жители и гости София. Ето няколко идеи:

 

10 часа, Градина за Дружба - Ден на отворените врати, Дружба 2, оранжерията на „Озеленяване ЕАД“ в края на ул. Делийска воденица

Заповядай на 04.05.2019 от 10:00 до 14:00 часа в Градина заДружба. Храната и напитките са осигурени от домакините. ВХОД БЕЗПЛАТЕН И СВОБОДЕН!

"Имаш избор между следните роли:

- Търсиш съмишленици – избери си гилдия!

- Рицар-градинар, борещ се с безброй бурени и непрекопани терени посредством права лопата и други уреди за мъчение!

- Принцеса-градинарка, унищожаваща плевели с едно движение на сешоара (в нашия случай: газова горелка).

- Вещер-градинар, който кара растенията да растат по-бързо, като седи до тях, пие бира и им пее песни на Черно Фередже/Хиподил.

- Фея-градинарка, която събужда живота във всяко семенце, а после сервира чай от магически растения.

- ММА-градинар: мъкне тежките неща и разчиства терени за нови приключения.

- Трол-градинар: седи, яде, мрънка и пие бира.

- Орк-градинар: Трол-градинар, позволяващ си да пипа градините на другите.

- Градинар-традиционалист: следва “666 съвета за любителя градинар”, сее само семена от баба и прилага техниките на дядо, решава точно колко корена БЪЛГАРСКИ домати и пипер да засади единствено след планиране на колко кг зимнина, лютеница и туршия ще затвори!

Ако това не ти стига,

- Избери си Баба Яга-градинар/ка! Ще имаш възможността да помагаш на Соня-самодива да приготвя магически отвари и гозби за възстановяване на силите на градинарите!

В Градина заДружба няма шефове или босове, няма директори или мениджъри – ти сам определяш изхода от играта. Ти сам решаваш с кого да е кооперацията и как да постигнете успеха! Свободен си да действаш без спуснати отгоре директиви и опорни точки. " 

Събитието се организира от Градско градинарство - София. Те се грижат за единствената към момента и разрастваща се бурно комунална градина в София - “Градина заДружба”. 

12 часа, Великденски арт фестивал, Борисовата градина

"Отново честваме един от най-светлите християнски празници и за поредна година организираме Великденски арт фестивал. Където от 16:00 часа може да се насладите на хубава музика изпълнявана от D strars, Пламен и Рая Димитрови, Ancoria, Fusion, Anointed, Виктор Макаров / Custum project и Rocking chair под слънчевите лъчи в Борисовата градина на откритата сцена. Нека да си припомним заедно какво всъщност празнуваме на Великден, докато си почиваме.

Ако имате малчуган може да посетите Детския ни център от 12:00 часа и да му дадете възможност да си изработи сам подаръче като гривничка, картичка и други ръкоделия.

Ще ви очакваме! Заповядайте! Събитието се организира от фондация "Актуални младежи". Водещите ще бъдат Илиан Евтимов-Jan и Влада Крижановска."
 
 
13 часа, Литературни разходки из София, сборен пунк пред "чИталнЯта"
 
 
"Заповядайте тази пролет всяка събота в 13:00, пред павилиона на читАлнЯта в Градската градина, за да се разходим заедно из някои от най-интересните забележителности, свързани с българската литература и най-важните ни писатели.

Продължителност: ок. 2 часа (приключваме при гроба на Вазов зад Св. София).

Цена: 10 лв., а за всички ученици, които дойдат с придружител – безплатно. Получавате и талон за 30% намаление от новото издание на "Романът на Яворов" от Михаил Кремен.

P.S. Разхождайте се онлайн и сами на www.literatours.bg с литературната карта на София, която изготвихме:)"