Министерски съвет одобри актуализацията в бюджета на Министерството на здравеопазването с цел увеличаване на капитала на УМБАЛ "Св. Георги" с 16 934 791 лв. Предложението бе представено на днешното заседание, а със средствата ще бъде построен нов корпус по педиатрия и онкология.

Припомняме, че вчера лечебното заведение бе посетено от финансовия министър Владислав Горанов и Менда Стоянова, които заявиха, че, ако решението бъде прието днес, средствата могат да бъдат преведени на болницата до дни. 

Действащата Клиника по педиатрия е най-голямата единна педиатрична клиника и единственото педиатрично лечебно заведение в Южна България с пълен набор специалности. Тя място за хоспитализация на по-тежките и сложни за лечение случаи от Южна България.

По време на заседанието премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че скоро ще има развитие и по казуса с детската болница в София.

"Там работят ефективно Дончев, Ананиев, хората. Аз съм сигурен, че работата ще започне скоро. В Пловдив сградата ще е в двора на сегашната. Там няма какво да ни спира и можем да си го позволим", коментира министър-председателят. 

До дни: Превеждат 17 милиона на УМБАЛ „Свети Георги”, изграждат нова детска клиникаБойко Борисов изпрати финансовия министър да съобщи новината в Пловдив