Ремонтът на паважа по улица „Преслав” в центъра на Пловдив е обявен предварително, това показа репортерска проверка на TNS.bg.

Припомняме, че жена от района на Гроздовия пазар се оплака, че хората са разбрали за промяна в организацията на движението от хвърчащи листове под чистачките на автомобилите, и то вечерта преди да започне работата.

Първите обявления за стартиралия вчера спешен ремонт са били залепени преди повече от 10 дни по сгради на улицата, в това ни увери кметът на "Централен" Георги Стаменов.

Казаното от него потвърдиха и живеещи по улицата. Според търговец от „Преслав” на няколко кооперации е имало зелепени уведомителни писма още преди 10 дни.

Двудневното пренареждане на пропаднали участъци от павирания път се е наложило спешно след последните дъждове заради образувани коловози, разказа още кметът Стаменов.

На въпроса „защо не е изпратено официално писмо на Пожарната, която е единствената институция с жизненоважно значение на въпросната улица”, райкметът отговори, че ремонтът е обявен надлежно, като за спешен. Той поясни, че ако трябва да бъдат разпращани официални писма до институции и граждани, то спешните ремонти ще се забавят с 20 дни.

Припомняме, че дежурните в Пожарната разбрали за текущия ремонт на улицата от бележките под чистачките на колите си и звънели в Общината, за да разберат дали е истина.

Бележките под чистачките са поставени ден преди старта на ремонтите, за да не се допуска паркиране на коли, които да пречат на работниците, поясни Георги Стаменов. Според опита на общинарите това било най-ефективно. Другият вариант е репатрак.

Още новини четете ТУК

TNS.bg