Готова е само съдебномедицинската експертиза и тя е ясна. Това е удар, при който са получени увреждания, несъвместими с живота. А иначе техническите експертизи няма как да станат веднага. Данните от черната кутия ще са важни, а тепърва ще трябва да се преведат и да се чака. Това заяви пред „Фокус“ майор Христо Анчев от Военно-окръжната прокуратура в Пловдив, който разследва авиокатастрофата в Граф Игнатиево, при която загинаха майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Двамата пилоти бяха повишени посмъртно в звание. Майор Петко Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, беше повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Дункин – младши експерт степен в служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090 – Долна Митрополия, беше повишен във военно звание „капитан“.

Повишиха посмъртно във военно звание двамата пилоти, загинали при катастрофата край Граф Игнатиево

Майор Христо Анчев отбеляза, че версии му за инцидента до момента са две. „Едната е пилотска грешка, другата е техниката да е била неизправна. Възможно е и от командния център да е допусната грешка. Всичко това не може да се разбере до дни“.