Министър - председателят Бойко борисов е призован като свидетел по делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков който е разследван за търговия с влияние и е обвинен по разследването за аферата с боклука. Утре той ще бъде разпитан във връзка с изнесените от Бобоков твърдения в медиите, съобщават от прокуратурата. 

Специализирана прокуратура продължава действията по разследването подосъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ.

С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването.Предстои също да бъдат разпитани Пламен Нунев, народен представител, областен координаторна ПП ГЕРБ  Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ППГЕРБ в Русе. Те са призовани да дадат показания.

Преди няколко дни в сутрешния блок на БТВ бизнесменът Пламен Бобоков показа чат с премиера Бойко Борисов. Есемесите са от 31 март 2019 година и са свързани с казуса с либийския танкер "Бадр".

"Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор", пише Бобоков. "Какво е станало?", пита Борисов, а бизнесменът уточнява: "За кораба".

Бизнесменът уточни, че след разменените съобщения двамата са се срещнали и премиерът е предприел "адекватни мерки" и е разговарял с либийския си колега Сарадж по казуса. 

Очевидно е, че (с премиера Борисов - б. ред.) се познаваме отдавна, каза Пламен Бобоков. Попитан дали е в близки отношения с министър-председателя, бизнесменът заяви: "Не съм в близки отношения с никого, но както виждате, си пишем".