Трима служители на СДВР, пострадали по време на снощните ексцесии в района около Народното събрание, разказаха пред медиите какво точно се е случило през изминалата вечер.

По думите им по всяка вероятност се касае за група провокатори, които пристигнали след 20 часа вечерта и се смесили с нормално протестиращите граждани. Тримата бяха категорични, че това са били хора, които умишлено търсеха провокация и агресия с органите на реда.

"Хора  търсиха агресия срещу полицията  умишлено - това бяха част от хората снощи, търсиха провокация заедно с тях и нормални граждани, агресивни, бяха в тези групи Те бяха с маски, викаха срещу нас, обиждаха ни, имаше агресия спрямо нас. Просто я търсиха. Аз изпълнявах професионалните си задължения, заяви един от полицаите, които бяха на първа линия от полицейския кордон при снощните протести. Иван Манев от Специализирани полицейски сили е с разкъсни рани по ръката след бомбичка. 

"Охранявах Народното събрание, бях на първи ред, срещу нас беше организирана канонада близо час. Имаше група провокатори, те се бяха отделили от нормалните. Бомбичка влезна между щитове на мен и на моите колеги, тя гръмна и ми изгори ръката - имам разкъсни раниЯ, разказа Манев. 

С рано, в следствие на хвърлшно паве е Андон Христов - сектор СПС .

"Вчеря бахме охрана на протеста. В началото протестът започна мирно, дори свалихме шитовете. След 8 вечерта се появи група, дали бяха целенасочено организирани, които започнаха да ни замерят с яйца, след това започна същинското нападение срещу нас - стъклени и пластмасови бутилки, хвърляха бомбички, някои от тях бяха саморъчно направени. Това нещо, както и обидите спрямо нас и търпяхме около час и половина. Ние бяхме подложени на тази бомбандировка. Лошото беше, че тези хора бяха се смесили с нормалните граждани. Просто хулигански действия на група хора. Срещу мен не стояха нормалните протестиращи. Не мога да кажа какви бяха провокаторите. Аз лично пострадах от хвърлено жълто паве. Целта беше да не допуснем протестиращите да влезнат в сградата на Народното събрание", заяви Христов.