Люлякът в полите на монумента на Альоша, на върха на хълм Бунарджика, цъфна. На нетрадиционно природно явление се натъкна пловдивчанка, която любезно предостави красивите кадри на редакцията на TrafficNews.bg.

Наред с обаятелните лилави цветове на пролетно-лятното храстовидно растение, сред тревите с аромат и жажда за живот се подават и минзухари. Техните разцъфнали пъпки са съсвсем в рамките на нормалното, тъй като традиционно се радваме на багрите им и пролет, и есен. 

Люлякът обаче наистина се държи странно, тъй като периодът му за разцъфване е заключен в дните на май. Има сортове, които продължават да цъфтят и през лятото, но определено ноември месец не му е любим. 

Сладострастните аромти на китките подействаха притегателно на мнозина граждани и гости на града, а днес там цареше оживление. Паметникът на Альоша все още е обграден от внимание по случай честването на 60-годишнината от откриването му. 

Минувачи, чиито очи не успяха да се откъснат от лилавата приказка в подножието на върха, коментираха, че дори природата чества празника. 

Още за отбелязването на днешния ден четете ТУК!