Сега ще ви разкажем история, която събира на едно амбицията на един млад човек, решил да надскочи своите собствени граници на възможностите, воден от амбициите да покори света и да запечата в снимка или видео всеки един красив момент. 

Тя е млада, добре образована и има добра професия. Но предпочита свободата, вместо някое добре устроено работно място. Обръща гръб на консуматорската култура и тръгва след мечтата си. Прекосява континенти в търсене на великолепен кадър или низбира страни, в които най-елементарните удобства на цивилизацията са лукс.

Александра Караджова е трети курс студент по архитектура в Германия и определя себе си като гражданин на света. Споделя, че пътуванията я обогатяват като човек и й дават нови знания, сградите навсякъде по света са изключително различни и това помага в образованието й.

Голяма част от своите пътувания Александра прави покрай своята работа. Обикновено тя е свързана с фотография или рекламни видеоматериали за дадена туристическа дестинация. А такива зад гърба си има достатъчно. Както и интересни истории и предизвикателства, за които разказва с усмивка. Споделянето на красивите и вълнуващи моменти в социалните мрежи е част от ежедневието на Александра. Тя е преминала през семинар в Канада за позитивното влияние на социалните мрежи. И чрез своите публикации тя вече има стотици последователи. "И точно това за мен е важното и различното в това да имаш много последователи да ги използваш за добро, а не само за да се фукаш къде си и какво притежаваш", споделя младата пловдивчанка. Тя споделя, че след завършване на образованието си смята да се завърне в България. Дори последната година мисли за дистанционно обучение, за да бъде тук сред своите близки и приятели.

Какво още разказва, както и част от местата по света, които е обиколила, вижте във репортажа на ТРАФИК ТВ: