Приятели на пловдивчанина Георги Ташев, известен с борбата си за правата на животните, утре ще си вземат сбогом с него. Той ще бъде кремиран в Крематориума на Рогошко часа, а изпращането е в 11 часа. Той е починал след боледуване вчера в дома си. 

Жоро Ташев беше и ще остане завинаги като най- истинския радетел ,защитник и борец за свободата и правото на съществуване на българските кучета...До последния момент от живота си, болен -той се опитваше да помага на всички..., написа неговата приятелка Галина Димитрова. 

Един човек напусна земния си път, но след себе си остави само обич и възхищение в сърцата на тези ,които истински го познаваха...!!!Един велик човек ,който изпепеляваше с думи и сарказъм и разобличаваше тези, псевдо- обичащи животните...Един човек ,който посвети години от живота си да се бори за Тях- неговите четириноги приятели.. Един човек, който не се скъпеше да раздава опит, да учи и да помага на всеки, протегнал ръка за помощ...Един човек, който остана последния Мохикан в борбата за спасяване на всички онези - безгласните,които имаха нужда от него....
Благодаря ти Георги Ташев,че беше мой истински приятел,Благодаря ти за всичко това на което ме научи,Благодаря ти ,че остана истински, достоен и себераздаващ се докрай....!!!
Дано намериш покой, там където си, и спотаен - някъде в безкрая ще чакаш срещата с твоя Честър....
Поклон Човеко за всичко ,което беше и което ще останеш завинаги, пише тя. 

След смъртта на Георги Ташев, приятелите му са загрижени и за съдбата на неговият най- верен приятел - кучето Чейсър. Чейсър, набеден за агресивен,  е спасен от Георги и осиновен от него. Близка на Ташев - Мария Драмова е поела грижите за любимеца му. 

"Нека помогнем поне на неговия Чейсър да изживее живота си без лишения и тихо и кротко да чака срещата си със своя Жоро ,там......, където може би светът е по-добър.." пише Галина Димитрова.