Прегазеното улично куче от автомобил в Сандански все още е в клиника и най-вероятно ще му бъде направена още една операция. Хората, който са намерили животното разказват, че след инцидента то едвам е дишало и дълго време не е можело нито да се храни, нито да пие вода. 

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът бе заснет от видеокамери, а видеото се разпространи светкавично в социалните мрежи. Възмущението на хората идва от факта, че шофьорът изобщо не е спрял да помогне, а е продължил без угризения.

 „В шок беше, беше избягало надолу по полето, хората тъкмо го бяха хванали, едва дишаше, не можеше да се храни, не пиеше вода, влачеше се, страх го беше от всички нас, защото ние се бяхме събрали няколко човека да му помогнем по някакъв начин, общо взето критично състояние”, разказва Любка, която е помогнала на бездомното куче.

Мъж блъсна куче в Сандански и веднага след инцидента избягаОт DOG Help-BG споделиха пред TrafficNews, че кучето няма да проходи

Ивайло пръв вижда какво се случва. В реално време, гледайки монитора.

„То се размаза кучето на асфалта, отвратително беше, просто грозна картина, а най-лошото беше, че той затвори колата и си тръгна. Както се казва – с абсолютно пренебрежение към ситуацията. Запали си цигара, погледна през прозореца, даде си газ на колата и си тръгна”, заяви Ивайло.

След това отива да говори с шофьора, той пренебрежително си е тръгнал. „Вчера ми беше писал, че той е извършил въпросното деяние, че той е блъснал кучето, че се извинява, че те са го били хранили също, но аз не съм се свързала с него, той също с мене, пожела да дари пари, но дотам”, каза още Любка.

Свидетели стават и други хора, живеещи наблизо. Те споделят, че шофьорът е карал бързо и са си помислили, че е под влияние на алкохол.

„Престоя за момента за бездомно куче му е 72 лв. на ден, мисля да го изместя при човек, който да може да се грижи за него и ще видим не знам може би ще се оперира”, заяви Любка пред БТВ.

Шофьорът от клипа не беше открит в дома си. Двата му автомобила, обикновено паркирани пред сградата – също.

Леонсия Докузова се грижи за кучето в София. Тя заяви, че кучето е било прегледано от трима ветеринари в столицата.

„До момента е направена антибиотична терапия и обезболяващи, докато се стабилизира неговото състояние. Обсъжда се оперативна интервенция за стабилизиране на гръбнака. В момента няма чувствителност на крачетата”, уточни Леонсия.

Тя допълни, че доброволци са събрали средства за операцията на животното. Според лекарите, вероятността кучето на проходи отново е малка.